Składników niewiele:) :
- 500g pieczarek;
- 10 ugotowanych jajek;
- 2 jajka surowe;
- pęczek szczypiorku;
- pęczek pietruszki;
- 2 łyżki majonezu;
- łyżka gęstej śmietany 18%
- 1 cebula
- 1/2 szklanki bułki tartej;
- przyprawy według uznania ( może być bazylia, majeranek, słodka papryka no i oczywiście sól i pieprz)
Wykonanie dziecinnie proste:)
Jajka ugotowane trzemy na tarce na grubych oczkach, tak samo postępujemy z surowymi pieczarkami, cebulkę kroimy drobno, na patelni na małej ilości masła smażymy cebulę razem z pieczarkami aż woda wyparuje z pieczarek. W misce mieszamy przetarte jajka, pieczarki z cebulą i całą resztę składników.
Keksówkę wykładamy papierem do pieczenia wylewamy powstałą masę pieczemy przez godzinę w temperaturze 200 stopni. Wyciągamy z piekarnika do konsumowania dopiero jak będzie zimny.
SMACZNEGO
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz